Kabeljauwfilet in kokosmelk met limoen en Thaise kruiden

Kabeljauwfilet in kokosmelk met limoen en Thaise kruiden

Dit is weer zo een top gerecht voor wanneer je mensen te eten hebt waar je een klein beetje indruk op wilt maken, maar wanneer je zo min mogelijk in de keuken wilt staan. Daarbij komt dat het ook nog een hartstikke gezond is en super lekker.

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor 3 personen, voorbereiden: 10 minuten, wachten: 30 minuten

  • 3 kabeljauwfilets van ongeveer 200 gram per stuk
  • 15 kleine trostomaatjes, gehalveerd
  • 1 portie Thaise currypaste: https://www.dailyemma.com/currypaste-voor-groene-curry. Of 1 eetlepel groene currypaste
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 limoenen, 1 uitgeperst, 1 in plakjes gesneden
  • Optioneel: ongeveer 40 gram of een flinke bos waterkers, mag ook een combi zijn van andere verse kruiden zoals rucola, basilicum, koriander, wat je maar in de ijskast hebt liggen. In grove stukken gesneden
  • rijst noodles ongeveer 250 gram

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Die van mij doe ik dan op 200 graden, maar ik heb een slechte oven.

Wanneer je eigen gemaakte currypaste nog bevroren is, dan kun je deze in een klein pannetje met deksel op een laag vuur ontdooien. Mocht het al ontdooit zijn, dan meng je in een kommetje de currypaste met de kokosmelk en het sap van 1 limoen.

Pak een ovenschaal, leg hierin de visfilets en giet hier het kokosmelk mengsel en leg optioneel de verse kruiden op de visfilets. Leg de tomaatjes en de plakjes limoen om de vis heen in de ovenschaal.

Zet de schaal in de oven en laat bakken voor ongeveer 30 minuten (25 minuten in mijn geval, maar ik zat op 200 graden). Kijk tussendoor hoe het gaat met de vis, je kunt hem een beetje opensnijden om te zijn of de vis al gaar is. door de kokosmelk wordt de vis niet snel droog maar je wilt ook niet dat de vis te lang gaat. 

De laatste 5 minuten dat de vis in de oven staat bereid je de rijst noodles via de aanwijzingen op de verpakking. Meestal duurt dit niet lang omdat het alleen even hoeft te wellen in water.

Serveer de vis met de rijst noodles en verdeel ook het kokosmelkmengsel lekker over de borden.