Spicy Koreaanse kippensoep met bosui en een eitje

Spicy Koreaanse kippensoep met bosui en een eitje

In Japan kun je veel Koreaans eten. Koreaans is een lekkere afwisseling op Japanseten omdat Koreaans eten vaak meer pepers bevat. In Osaka heb ik een mega lekkere spicy Koreaanse soep gegeten die ik thuis heb geprobeerd na te maken. Niet ingewikkeld en erg lekker, maar let op, hij is spicy!

 

Ingrediënten

Voor 3 personen. Kook- en bereidingstijd: 25 minuten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 rode ui, in grove stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook in grove stukken gesneden
  • 1 eetlepel sesamolie (of meer naar smaak)
  • 2 eetlepels sambal (of meer naar smaak)
  • 1 scheutje sojasaus
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 4 bosuien, in stukken van ongeveer 2 centimeter gesneden. Alleen de kontjes van de bosui afsnijden, verder kun je de hele bosui gebruiken
  • 1/3e van een Chinese kool, in fijne reepjes gesneden
  • 2 eieren

 

Bereiding

Kook in een soeppan de kipfilets met de ui en knoflook in ruim een liter water. Als het water begint te koken, dan zet je het vuur op de laagste stand en laat je de pan pruttelen met de deksel erop voor ongeveer 6 minuten.

Check dan of de kip gaar is (je kunt hem doormidden snijden). Als de kip gaar is, dan haal je de kipfilets uit de pan en leg ze op een bord. Giet de soep af in een apart kommetje en bewaar voor later. 

Verwarm nu in dezelfde pan als waar je de kip in hebt gekookt, de sesamolie. Zorg dat deze niet aanbrandt, zodra de olie begint te geuren doe je de sambal erbij in de pan. Dit geheel bak je voor ongeveer 5 minuten, maar blijf opletten dat de sambal en olie niet aanbranden, je kunt het vuur lager zetten als nodig. Voeg nu ook de sojasaus en knoflook toe en bak alles nog even lekker door. 

Zodra de sambal een mooie pasta in de pan vormt, giet je de soep weer in de pan. Je kunt nu ook de kool en de bosui toevoegen. Laat op een laag vuurtje voor een paar minuten staan zodat de soep weer begint te pruttelen.

Ondertussen is de kip genoeg afgekoeld en kun je met je handen de kip lostrekken in dunne sliertjes. 

Wanneer de kip helemaal uit elkaar getrokken is in dunne sliertjes, dan kun je ze ook toevoegen aan de pan.

Als alle ingrediënten pruttelen of tegen de kook aan zitten, dan breek je voorzichtig een ei over de soep. Roer het ei goed door de soep, je zult zien dat de soep er een romige structuur van krijgt. Herhaal dit met het andere ei.

Check of de soep goed op smaak is en voeg zo nodig wat extra sambal, sojasaus of olie toe.

Erg lekker met witte rijst naast de soep.