Thaise mosselen

Thaise mosselen

Soms is het gewoon zonde dat een gerecht er op de foto niet zo lekker uit kan zien als het in het echt smaakt, want bij dit gerecht lik je (letterlijk) je vingers af. Je kunt hiervoor currypaste naar keuze gebruiken. Ik gebruik mijn eigen groene curry, currypaste. Zie: https://www.dailyemma.com/currypaste-voor-groene-curry. Server met zilvervliesrijst of brood om de saus mee op te dopen.

Ingrediënten

Voor 3 personen. Kook- en bereidingstijd: 20 minuten (mits je de currypaste al gemaakt hebt)

  • 2 kilo Zeeuwse mosselen
  • 2 porties groene currypaste: https://www.dailyemma.com/currypaste-voor-groene-curry of 2 eetlepels currypaste naar keuze
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1 grote ui, versnippert 
  • Optioneel: zilvervliesrijst

 

Bereiding

Gebruik een ruime koekenpan of hapjespan waar een deksel op kan.

Indien nodig begin je met het ontdooien van de currypaste. Dat doe ik in de pan, met een lepeltje water en/of wat kokosmelk, op een heel laag vuurtje met de deksel op de pan. Na een paar minuten begint de currypaste te smelten en kun je hem omroeren met de rest van de kokosmelk.

Voeg dan ook de ui toe aan het mengsel en laat zachtjes pruttelen op het vuur.

 

Controleer de mosselen een voor een, de mosselen die stuk zijn gooi je weg en mosselen die open staan geef je een tikje met de botte kant van een mes. Als ze binnen een paar seconden netjes sluiten kun je ze gebruiken, blijven ze open staan, dan zou ik ze weggooien.

Spoel de mosselen goed schoon met koud water en laat goed uitlekken.

 

Zet nu het vuur op hoog en bak de 1e helft van de mosselen in de pan met het currymengsel. Wanneer alle mosselen goed omgeroerd zijn, doe je de deksel voor ongeveer 2 minuten op de pan zodat alles even goed kan doorstomen. Als de mosselen open staan zijn ze klaar. Vis de mosselen uit de pan met een schuimspaan, doe ze in een mooie schaal en doe nu het 2e deel van de mosselen in de pan en bak deze op dezelfde manier. 

Er blijft veel vocht de pan zitten, bewaar dit vocht om brood in te dopen of voor bij de rijst. Heel erg lekker!